Selecteer pagina

Flower Engraved Mirror

Het idee

Een jaar geleden kreeg ik het mooie nieuws van vrienden. Ze zijn ouder geworden, ouders van Fleur. Nadat ik het nieuws te horen kreeg dat ze was geboren op 8 februari begon ik meteen te denken hoe ik mijn blijdschap met hun kon delen. Dit deed ik natuurlijk helemaal op mijn manier. Ik kreeg het idee om een spiegel cadeau te doen. Een spiegel is als een verbeelding. Jezelf tegenkomen in zo’n bijzondere periode.

De uitdaging

Een spiegel is maar gewoon een spiegel en dat was nog niet bijzonder genoeg. Er moest wel een stuk magie bij, iets wat deze spiegel uniek maakt, iets dat voor altijd bij blijft.

Al borrelend in mijn hoofd, Geboren op 8 2, 8 februari, met de naam fleur wat bloem betekend begon ik te schetsen. Het mooie van de 8 2 samen is dat je met wat creatief tekenen een hart terug kan laten komen. Daarom heen kunnen bloemen gemakkelijk het hart opfleuren.

Benodigdheden

Om een spiegel te graveren heb je niet veel nodig. Dat zal vast en zeker een verassing zijn. Maar je hebt maar 4 dingen nodig waarvan 1 helemaal door jezelf bedacht dient te worden. Als eerste heb je een ontwerp nodig en dat is het derde deel wat je hellemaal zelf mag bedenken. Daarnaast heb je materiaal nodig en dat is de spiegel, dit kan natuurlijk ook ander materiaal zijn zoals glas. En als laatste heb je nodig een dremel met diamantfrees en een veiligheidsbril. Dat is het, dat valt mee toch!

Graveer test

Hoe graveer je en wat is wat is de beste methode. Allereerst ben ik begonnen met een testspiegel. Deze kleine spiegel heb ik gebruikt om te zien wat er gebeurd met het graveren op een spiegelend vlak. Zodoende kwam ik erachter dat de voorkant van de spiegel niet het meest ideale vlak is om op te graveren. Door de beschadiging aan het bovenvlak, zie je de beschadiging dubbel. Om die reden heb ik een tweede test gedaan. Als tweede test het ik aan de achterzijde het magnesium weg geslepen. Een verassend resultaat, wat een gaaf effect.

graveren dubbel zicht
Ontwerp resultaat

Door de ontwerp ideeën verder uit te werken op de computer kon ik een strakker resultaat maken. De 8 en de 2 vormen samen duidelijk een hart. Daarom heen maken de bloemen het geheel af. Als eerste is het ontwerp op de achterkant van de spiegel, in negatief overgetekend. Vervolgens heb ik de tekening weg geslepen met de dremel. Doordat ik vloeiende lijnen heb getrokken over de spiegel lijkt het gebroken glas de tekening te versterken. Alle elementen; de bloemen, de bladeren en de 8&2 (het hart) zijn extra benadrukt. Een kleurenblad aan de achterzijde van de spiegel accentueert alle elementen. Door deze kleurplaat fleurt de spiegel helemaal op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest