Selecteer pagina

Bulletin & White TMO

Bulletin & White tmo

The Making Of

Deel twee van het project Bulletin & White tmo, the making of.

Zoals vorige keer is besproken zal het Bulletin & White bord van groots formaat zijn om ideeën overzichtelijk bij elkaar te kunnen brengen.

Uitvoering

kleurgebruik
kleur

Eerst heb ik gekeken naar de kleurmogelijkheden van het bulletin. Daarom heb ik een viertal kleuren opgevraagd om een betere keuze te kunnen maken. Hieruit volgt de keuze voor de uitvoering blanched almond. Onder andere omdat deze kleur goed past bij de eikenhouten bladen van de tv-meubel en de modu-kast.

 na verlijming
 verlijming

Met een speciale lijm heb ik het bulletin kunnen verlijmen aan een mdf-plaat van 12 mm. Hieruit volgt een totale dikte van 18mm. Dezelfde dikte net als het whiteboard. Zodoende kan met deze dikte ideaal een randprofiel geplaatst worden.

na de eerste substractie
 Substractie

Nadat de verlijming goed was uitgevoerd ben ik begonnen met de substactie. In de eerste plaats heb ik het grote rechthoekige deel verwijderd. Bijgevolg dat deze ergens anders gebruikt kan worden. Nadat de rechthoek verwijderd was heb ik de schuine zijde gezaagd. De delen die hieraf kwamen vormen samen ook weer een rechthoek. Deze bewaar ik nog even want ik kan die delen later nog wel een keer gebruiken.

na bevestiging
Bevestiging

Nadat ik de plaat in zijn geheeld heb vervoerd moest ik nog een aantal zaken regelen. De precieze plaats van ophanging moest bepaald worden en nadat ik deze voor ogen had kon ik gaan aftekenen. Op de muur moest ik bepalen waar de ankers bevestigd moesten worden. Daarnaast moest ik in het bord ook nog een aantal bevestigings-platen verzinken. Door de verzonken bevestiging is het bord vlak aan de muur gemonteerd.

%

Eigen ontwerp

leveranciers

projecttijd

Geweldig resultaat

Na verlijming

Daarna de randafwerking

Na de eerste substractie

De unieke details

Vorm

Door de schuine vorm krijgt het bord een unieke uitstraling.

Materiaal

Door gebruik te maken van twee soorten materialen is dit ideeënbord breed inzetbaar.

na de tweede substractie
na bevestiging
na whiteboard positie bepaling

GEÏNTERESSEERD IN EEN SAMENWERKING?

9 + 14 =

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest