Selecteer pagina

Wand Decoratie Ontwerp (Bulletin & White)

Wand Decoratie Bulletin & White

Wand decoratie nodig, nadat ik gewend was geraakt aan mijn modu-kast en tv-meubel ontstond er een groot leeg wit vlak in de kamer. Vandaar dat ik verder ben gaan kijken en ontwerpen. Er moest iets aan de wand komen en ik had nog een groot white-board klaarstaan. Maar dat was naar mijn idee nog niet genoeg althans niet leuk genoeg om aan de wand te hangen.

Ontwerp

Een groot ideeën bord, dat was wat deze wand nodig heeft. Ik ben gaan kijken naar andere materialen die samen met het white-board gecombineerd konden worden. Deze combinatie moet ervoor zorgen dat ik ruimte krijg om projecten op uit te lichten. Aangezien het whiteboard nogal wit was en de muur ook wit was geschilderd zocht ik naar contrast wat binnen de kamer past. De modu-kast en het tv-meubel hebben allebei een eiken blad waardoor de kleur lichtbruin al snel naar voren kwam.

Materiaal

Om die reden ben ik gaan kijken naar het materiaal kurk. In de eerste plaats was ik ervan overtuigd dat dit materiaal de beste keuze zou zijn. Echter kwam ik erachter dat het gebruik van kurk een korte levensduur heeft en de prijs redelijk hoog ligt als je kurk in een enkel vlak wil kopen. Ik ben toen gaan kijken naar andere opties en kwam vervolgens bulletin board tegen. De kosten hiervan waren weliswaar ook hoog maar de kwaliteit stond daar heel erg goed tegenover. Dit materiaal met een geluidsabsorberende en zelfhelende werking van natuurlijke grondstoffen was het product dat goed verwerkbaar is in de vorm die ik voor ogen had.

Afmetingen en vorm

De afmetingen van het boord komen overeen met die van de modu-kast zodat deze twee vlakken elkaar kunnen versterken. Daardoor zou het boord zover de kamer in komen waardoor het boord en de televisie elkaar zouden overlappen. Uiteindelijk kwam ik uit op een ontwerp waarin beide meubels goed tot hun kwamen.

Volgende keer Bulletin & White TMO, the making of.

Trackbacks / Pingbacks

  1. Bulletin & White TMO | 365Sharon - […] vorige keer is besproken zal het Bulletin & White bord van groots formaat zijn om ideeën overzichtelijk bij elkaar te kunnen […]

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Pin It on Pinterest